Näille sivulle kerään kuvia, rakkaasta koru harrastuksestani. Yritän pitää harrastisuksesta kynsin ja hampain kiinni, sillä sairastan nivelreumaa, eikä koruilu ole helppoa minulle. Usein korut valmistuvat tuskallisen hitaasti, mutta lopulta ne tulevat valmiiksi. Kirjoitan aina mukaan lyhyen kuvauksen, käytetyistä materiaaleista, sekä punontatekniikasta.
Lisää korujani löytyy myös osoitteesta maahettaret.blogspot.fi joka on yhteinen blogi sisarieni kanssa. Tervetuloa korumaailmaani !

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Korujen kuvauspäivä

Olen tänään yrittänyt kuvata korujani, huomasin pian muutaman kymmenen epätarkan ja huonosti asetellun kuvan jälkeen, ettei helppoa ole se. Sain kuitenkin joitakin onnistumaan kohtalaisesti, osa koruista jäi vielä kuvaamatta, osa pitää kuvata uudelleen.

 
Tämä ketjumalli on ruori, punoin siitä kaulaketjun, sekä ranneketjun. Ketju oli aika helppo punoa.Kaulakoru ja rannerkoru on punottu verkkoketjun mallilla, näissä oli hieman pohtimista, ennenkuin malli selvisi. Hopealankaa tähän malliin upposi melkoisesti paljon.


  
Nämä ketjut punoin muistaakseni persialais mallilla, nyt en ole nimestä ihan varma. Tämän mallin aloitus oli ensin aika vaikea, mutta kun oivalsin jujun onnistui kyllä, keskittymistä vaati paljon tällaiselta häilyväiseltä ihmiseltä.


Nämä rannekorut ovat myöskin 925 sterling hopeaa, mutta ne on käsitelty patinointi aineella. Oksassa roikkuva on Ruoriketju, joka on valmistettu 1,2mm vahvuisesta hopealangasta, samoin kuin vasemmalla kirjan päällä oleva ketju, joka on malliltaan Piina, nimensä veroinen punottava. Kirjan päällä oikealla, ketju on punottu kuningasketjumallilla. Koristeena edessä Balin hopealinkkejä, sivulla olevissa on meripihkahelmet.


Etualalla ensimmäinen punomani ranneketju, joka on tehty muinaispunosmallilla, sen kaverina oksalla keikkuu lituska, ketjun alku oli tuska. Mallin kerran opittuaan on oikein mukava ja melko joutuisa punoa.


Vasen ketju on Tynnyri mallilla punottu, ketjusta tuli oikein lemppari malli minulle, olen käyttänyt sitä paljon yhdistellen muihinkin koruihini. Suosikkeihin kuuluu myös viereinen ketjumalli, joka ikävä kyllä jäi hieman huonosti näkyviin. Ranneketju on punottu kuningasketjumallilla.


Nämä kaksi ranneketjumallia eivät oikein tule edukseen tässä kuvassa. Etualalla on pyöreä ruori malli, jonka kanssa sai olla tarkkana, ettei virheitä tullut. Vasemmalla telaketjumalli, joka oli oikein kiva tehdä, pystyi punomaan vähän väsyneessä olotilassakin.


 
Oili mallilla punotut rannerenkaat, etualalla 1mm langasta, pienemmillä lenkeillä. Taustalla 1,2mm lanka ja suuremmat lenkit. Suosittu ja näyttävä ketjumalli.


Viimeisenä tältä erää vielä kaksi rannekorua, etualalla välipunos on tuttu kuningasketjumalli, johon olen lisännyt mukaan pieniä hopeasydämiä. Taustalla on verkkoketju, johon menee lankaa kaksi kertaa tavallisen ketjun lankamäärästä.

maanantai 15. helmikuuta 2010

Laitan tänne kuvia koruistani, kunhan saan ne julkaisukelpoiseen muotoon. Olen harrastanut korujen valmistusta nyt noin puolitoista vuotta. Harrastus vei täysin mukanaan, en lannistunut alun vaikeuksista kun lenkkejä punoessa tuntui olevan kaksi vasenta kättä ja nekin kovin kömpelöt. Muutama kirpakka sormeen sahaaminenkaan ei tuntunut missään, kun sai käsiinsä uutuuttaan hohtavat, ihan alusta asti itse valmistamansa ranne- ja kaulakorut.